Puutyöt

Tässä sitä sorvataan lampunjalkaa.
Tässä sitä sorvataan lampunjalkaa.

Entistäminen on mielenkiintoista, joskin aika työlästä puuhaa. Kunnostin isoisän tekemän konttuurintuolin, jossa jalka on hankalan mallinen. Tuili ei pysynyt pystyssä kuin seinään nojaten.

Kun on itse tehnyt huonekalun hyvästä materiaalista, tietää että se kestää seuraavat sata vuotta vähintään.

Puutöitä sai tehdä Ilmajoella, Käsi- ja taideteollisuuskoulussa. Voi kun olisi sellaiset laitteet ja tilat kotonankin. Koulutus on monipuolista, mielenkiintoista ja MAHTAVAN IHANAA tekemistä. Tämän rahin “tein puulastuilla” täytettynä, päällykankaan kirjoin itse. Aikaa siihen kyllä tuhrautui kuukausi, sekä illat ja yöt että viikonloput. Mieluisinta oli sorvaaminen. Puusta on mahtavaa sorvata kaikenlaista astioita, lampunjalkoja, kukkatelineitä. Sillä voi tehdä vaikka mitä.

Me, jotka olemme käynneet kansakoulua, muistamme puiset roskakorit luokan edessä, opettajapöydän vierellä. Roskikset ovat valmistettu koivusta, kuten esikuvansakin, erona koristemaalaukset korin sivuilla. Ne ovat koristeltu norjalaisittain, Telemarkin alueen malleilla ja väreillä, marmoroitu tai ruusuilla koristeltu.Kansakoulun aikaisia roskakoreja

Kynttilänjalat suunnittelin ja tein alusta loppuun. Aihe tuli mieleen Ruotsin Taalainmaan hienoista hevosista.Comments are closed.